Goedkope vakantie Cyprus

Eén van de meest zonzekere bestemmingen in Europa is al jaren Cyprus. Toch denken we bij een zonvakantie al snel aan landen zoals Spanje, Griekenland, Turkije of Egypte. Terwijl Cyprus een beetje achterblijft als bestemming naar de zon. Jammer want je vindt hier het beste van de Turkse en Griekse cultuur met elkaar gecombineerd. 340 dagen per jaar schijnt hier de zon. Dit betekent dat er weinig tijd is weggelegd voor regen. Het maakt niet uit of je hier in de mei vakantie komt of tijdens het hoogseizoen. Het hele jaar door kan je hier lekker genieten van de zon. Vanaf eind mei lopen de temperaturen al op tot 30 graden en kan het bakken beginnen. Een vakantie Cyprus is als zonvakantie zeker weten een aanrader om te boeken!


Cultuur combineren met een dagje naar het strand

Naast een dagje naar het strand kan je genieten van een dagje cultuur. Op het eiland zijn verschillende opgravingen te vinden uit de Griekse oudheid. De ruïnes zijn heerlijk om doorheen te struinen tijdens je bezoek aan het land. Maar een bezoek aan de oude stad Kato Paphos is de moeite waard. Dit is het beneden gedeelte van Paphos en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit deel van de stad is namelijk 2.000 jaar oud. Je komt eigenlijk nergens een stad tegen die zo oud is.

Maak een wandeling door de Troodosgebergte

Ondanks dat in Cyprus vrijwel altijd de zon schijnt is het wel een heel groen eiland. Een mooi voorbeeld hiervan is het Troodosgebergte. Je vindt hier verschillende bossen, watervallen en wijngaarden. Terwijl je hier met een huurauto doorheen rijdt kom je langs prachtige oude dorpjes. Naast rondrijden met je huurauto kan je prachtige wandelingen door dit natuurgebied maken.

Ontdek twee culturen in één land

Naast de zon kan je genieten van zowel de Griekse als Turkse gastvrijheid op het eiland. Je zou bijna vergeten dat dit eiland absoluut verdeeld is tussen twee landen. Dit zie je pas echt als je een bezoek brengt aan Nicosia. Nicosia is verdeeld tussen het Griekse en Turkse deel van het land. Een unieke situatie waarbij een hoofdstad letterlijk tussen twee landen gescheiden is. Het voordeel van twee landen in één land is dat je ook kan genieten van beide keukens. Je kan zowel van de Griekse als Turkse specialiteiten genieten.

Geniet van de lekkerste wijnen

Van alle landen ter wereld heeft dit land de oudste wijnproductie ter wereld. Dit zou je bijna niet verwachten! Dit betekent ook dat je kan genieten van de lekkerste wijnen tijdens je verblijf. Bezoek zeker eens de wijngaarden of ga geniet van een wijntje op het terras.

Boek je vakantie Cyprus met een leuke aanbieding

Lijkt het jouw leuk om dit unieke land te gaan ontdekken? Via onze website kan je een vakantie Cyprus boeken. Wij hebben de leukste aanbiedingen voor je verzameld. Je vindt zowel aanbiedingen voor de lange termijn als last minute aanbiedingen. Handig als je nog op zoek bent naar een leuke bestemming voor het voorjaar of een zomervakantie met zon garantie. Op dit eiland kan je in ieder geval al vrij snel van de zon genieten en dit is zeker weten een voordeel.

Back To Top