Goedkope vakantie Gran Canaria

Een vakantie Gran Canaria is een zon bestemming waar je echt het hele jaar door naartoe kan gaan. Binnen Europa zijn er slechts een paar bestemmingen waar echt bijna altijd de zon schijnt. De Canarische eilanden is er hier één van. Het eiland ligt voor de kust van Afrika en ligt eigenlijk midden op de evenaar. Vanwege de ligging op de evenaar blijft het bijna het hele jaar door rond de 25 graden. De Canarische eilanden bestaat uit een aantal eilanden, maar Gran Canaria is het grootste eiland. Dit eiland is niet alleen leuk voor een zonvakantie, maar het is ook groot genoeg om leuke activiteiten op te ondernemen.


Huur een auto en rij over het eiland

Het eiland is ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht. De beste manier om het eiland te gaan ontdekken is door een auto te huren. Je kan prima zelf over het eiland rijden en op ontdekkingsreis gaan. Als je met de auto gaat rondrijden ontdek je al snel dat het een eiland met grote contrasten is. In het zuiden is het vrijwel altijd zonnig, warm en droog. Terwijl in het noorden je kale rotsen, bergtoppen tot 1.000 meter vindt en een prachtige rauwe natuur. De hoogste berg is 1949 meter hoog en geeft een prachtig uitzicht over het eiland. Dit is een groot contrast met de zonnige stranden in het zuiden. Wil je offroad rijden over het eiland? Ga dan op jeep safari onder begeleiding van een gids over het eiland heen.

Geniet van de zon tijdens een vakantie Gran Canaria

Natuurlijk hoef je niet elke dag op stap te gaan. Je kan ook gewoon heerlijk van de zon genieten. De temperaturen lopen elke dag hoog op tot wel 25 graden gemiddeld. In het zonnige zuiden vindt je verschillende gezellige badplaatsen. De bekendste badplaats is Playa del Inglés. Je vindt hier een gezellige boulevard met restaurants, bars en hotels. Elke avond kan je hier een wandeling langs de kust maken en een heerlijk restaurant uitzoeken om te eten.

Binnen 4,5 uur naar de zon

Ondanks dat een vakantie naar Gran Canaria heerlijk zonzeker is hoef je er niet eens ver voor te vliegen. Binnen 4,5 uur sta je al op het eiland. Dit is uiteraard wel met een rechtstreekse vlucht. Verschillende vliegtuigmaatschappijen vliegen rechtstreeks naar het eiland. Heerlijk als je van plan bent om naar de zon te vertrekken voor een weekje, maar je geen zin hebt om er 6 uur of langer over te doen. De Canarische eilanden kan zo ook een prima bestemming worden voor een korte vakantie, zoals een meivakantie.

Ontdek de leukste aanbiedingen

Ben jij er over uit dat je volgende bestemming de Canarische eilanden gaat worden? Wij hebben de leukste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet. Handig als je nog op zoek bent naar een voordelig hotel of gewoon een te gekke plek om te overnachten. Wij hebben het allemaal al voor je uitgezocht en geselecteerd met de leukste aanbiedingen voor een vakantie Gran Canaria. Je hoeft zo alleen nog maar een aanbieding online te boeken.

Back To Top